unnamed51. Lekvárok – 2017

  1. zölddió
  2. gyömbéres zölddió
  3. som
  4. pikáns szilva(csatni)
  5. pikáns körte( csatni)
  6. füge
  7. Sárgabarack lekvár cukorral
  8. Szederlekvár

 

unnamed3

1. Zölddió lekvár

100g termék 123g gyümölcs felhasználásával készült.
Összetevők: zölddió, cukor, citromlé, fahéj, szegfűszeg, só.
Szénhidrát (cukor) tartalom: 19%, ebből hozzáadott
cukor: 12%.
Allergén anyagot (diót) tartalmaz.
Nyomokban csonthéjat tartalmazhat.

2. Gyömbéres zölddió lekvár

100g termék 123g gyümölcs felhasználásával készült.
Szénhidrát (cukor) tartalom: 19%, ebből hozzáadott
cukor: 12%.
Összetevők: zölddió, cukor, reszelt gyömbér, citromlé,
fahéj, szegfűszeg, só.
Allergén anyagot (diót) tartalmaz.
Nyomokban csonthéjat tartalmazhat.
Száraz, hűvös helyen, napfénytől védve, felbontás után
hűtve tárolandó.

3. Somlekvár

100g termék 135g som felhasználásával készült.
Összetevők: som, cukor.
Összes szénhidrát (cukor) tartalom: 42 g/100 g, ebből
hozzáadott cukor: 20 g/100 g.
Allergén anyagot nem tartalmaz.

4. Szilvalekvár cukor nélkül

100g termék 140g szilva felhasználásával készült.
Összetevők: szilva.
Összes szénhidrát (cukor) tartalom: 50g/100g.
Allergén anyagot nem tartalmaz.

5.Csípős körte lekvár

100g lekvár 122g gyümölcs felhasználásával készült.
Összetevők: körte, cukor, reszelt gyömbér, citromlé,
szegfűbors, szegfűszeg, vanília, balzsamecet, só,
chilipaprika.
Szénhidrát (cukor) tartalom: 25%, ebből hozzáadott
cukor: 12%.
Allergén anyagot nem tartalmaz.

6. Fügelekvár cukor nélkül

100g lekvár 143g gyümölcs felhasználásával készült.
Összetevők: füge.
Összes szénhidrát (cukor)tartalom: 23,8%.
Allergén anyagot nem tartalmaz.

Cukor nélküli termékeink: körte, szilva, sárgabarack, füge (Pontosan olyan, mintha most szedte volna a fáról…)

7. Sárgabarack lekvár cukorral

100 g termék 110 g sárgabarack felhasználásával készült
Összetevők: sárgabarack, cukor.
Összes szénhidrát: 22,9 g/100g, ebből hozzáadott (cukor):
9,7g/100g
Allergén anyagot nem tartalmaz

8. Szederlekvár

100 g termékhez 125 g gyümölcs felhasználásával
készült Szénhidrát (cukor )tartalom: 20.6 g/100g,
ebből hozzáadott cukor: 8 g.
Összetevők: szeder
Allergén anyagot nem tartalmaz.

2. Különleges termékeink

Ezek a termékek is tulajdonképpen lekvárok vagy befőttek, csak egy kicsit megbolondítottuk őket egymással.

A szilvához adtunk rumot és pálinkát – majd fokhagymát. De miután az nem volt igazán finom, még tettünk hozzá rozmaringot, bazsalikomot, cukrot, sót, ecetet – létrejött a csatni.

Az őszibarackhoz mandulát tettünk, a körtéhez meg chilit.unnamed2

A zölddió önmagában is különlegesség (nagyon sokáig készítettük).

Gondoltunk azokra is, akik nem ehetnek cukrot. Nekik készítettü, körte és szilvalekvárunkat, amely a gyümölcsön kívül mást nem tartalmaznak.

Fogyaszthatják lekváros kenyérként, sültek mellé, vagy sütemények megtöltésére, de nagyon finom natúr joghurttal is. (A süteményeinket mi is ezzel kenjük meg.)

3. Savanyúságok

4.  Chutneyk (csatnik)

Dél-ázsiai eredetű fűszeres szószféle. A csatni csípős és édes. Serkenti az étvágyat, elősegíti az emésztést.

Ehetjük előételként, sajtok, – vagy főétel kísérőjeként – húsok mellé. Igazi különlegesség lehet grillezett húsok és zöldségfélék tálalásánál.

Alapanyaga zöldségekből vagy gyümölcsökből áll. A kiválasztott alapanyagokhoz kerül cukor, hagymafélék, az ecet és a fűszerek.

5. Házi sütemények és házi tészták

A legfontosabb alapanyagok egyike a tojás, azoknak a tyúkoknak a sikere, akik baromfiudvarunkban élnek.

Felnevelésük során kerüljük a tápok és egyéb mesterséges adalékok etetését, viszont kedvükre kapirgálhatnak – persze ellenőrzött formában.

A tészta csak tojást és lisztet tartalmaz.